Milaan

Milaan

geweldig op vakantie naar Milaan

Autoverhuur Milaan

Milaan is gemakkelijk per vliegtuig te bereiken en dat is dan ook waar veel toeristen voor kiezen. Eenmaal in Milaan aangekomen, ben je echter afhankelijk van het openbaar vervoer. Het huren van een auto is dan wel zo handig. Wel zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je een auto gaat huren in Milaan.

Allereerst is het goed om te weten dat Italianen een ander temperament hebben dan wij Nederlanders. Dit is duidelijk terug te zien aan hun rijgedrag. Italianen rijden doorgaans brutaal, hard, arrogant en nonchalant. Ook in Milaan is dit het geval. Blijf dus altijd oplettend in het verkeer en onthoud: voorrang horen te krijgen is iets anders dan daadwerkelijk voorrang krijgen. Italianen hebben er overigens een handje van om veel te toeteren. Trek je hier zo min mogelijk van aan.

Er zijn nog meer zaken waarmee je als huurder van een auto in Milaan rekening kunt houden. Zo is het verstandig om niet langs de autosnelweg te tanken, omdat daar de benzineprijzen aanzienlijk hoger liggen. Verder is de maximum snelheid binnen de bebouwde kom net als in Nederland 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom is de maximum toegestane snelheid echter 90 kilometer per uur. Op een autoweg mag je maximaal 110 kilometer per uur en op een autosnelweg 130 kilometer per uur. Als je een boete krijgt, moet je deze contant betalen.

Om een auto te huren in ItaliŽ dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en minstens een jaar een geldig rijbewijs te hebben. Het is bovendien verplicht om het bezit te zijn van een creditcard. Als je een auto huurt in Milaan, is het wellicht handig om deze van te voren te reserveren, zodat je meteen na aankomst in Milaan de beschikking hebt over een auto. Met een auto kun je het centrum van Milaan binnenrijden, maar je moet dan betalen. Je betaalt 2,- tot 10,- euro afhankelijk van de CO2 uitstoot.

Het verkeer in ItaliŽ is anders dan in Nederland en daarom ook zeker iets om rekening mee te houden. Als je echter niet afhankelijk wilt zijn van het openbaar vervoer, is het raadzaam om een auto te huren. De mogelijkheden hiervoor zijn ruimschoots aanwezig.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2023 Milaan.be alle rechten voorbehouden