Milaan

Milaan

geweldig op vakantie naar Milaan

Bezienswaardigheden Milaan

Milaan is één van de grootste trekpleisters van Europa. Dat is logisch verklaarbaar, want het winkelcentrum, de Dom van Milaan en nog vele andere bezienswaardigheden maken van Milaan een complete en veelzijdige stad die toeristen veel te bieden heeft. Hieronder zetten wij voor jou een aantal bezienswaardigheden op een rij die je niet mogen ontgaan bij het ontdekken van Milaan.

1. Het winkelcentrum
Milaan, pure modestad, is dé plek voor de shopliefhebbers onder ons. Met straten als de Via Monte Napoleone en Buenos Aires heeft de Italiaanse stad twee winkelstraten waar je ‘u’ tegen zegt. In de eerstgenoemde straat vind je met name merkkleding. De prijzen zijn over het algemeen duur. De laatstgenoemde straat is aangenamer voor je portemonnee. Als je echter door het winkelcentrum van Milaan loopt, is dit uiteraard geheel gratis en een leuke happening.

2. De Dom van Milaan
Eén van de mooiste kathedralen is de Dom van Milaan. De Room-katholieke kerk wordt bestempeld als meesterwerk en is dan ook absoluut het bezichtigen waard. Het gebouw is 152 lang en 92 breed. Andere Milanese kerken die het bezoeken waard zijn, zijn Basilica di Sant’Ambrogio, Basilica de San Lorenzo en Santa Maria della Grazie.

3. Voetbalstadion San Siro en Giuseappa Meazza
Het voetbalstadion van AC Milan, San Siro, heeft een capaciteit van 86.000 mensen. In datzelfde stadion voetbalt stadsgenoot Internazionale. De naam van het stadion is dan Giuseappa Meazza. Een kijkje in het immense grote stadion is een unieke ervaring, zeker als er ook nog eens gevoetbald wordt en het stadion volzit.

4. De wijk Brera
Een bezoek aan Milaan kan eigenlijk niet volstaan zonder in de wijk Brera te zijn geweest. Deze interessante kunstenaarswijk is typerend voor hoe Milaan vroeger was. De oude week zit vol met cultuur en kunst. Ook terrasjes, restaurants en barretjes zijn aanwezig om het jou naar je zin te maken. Voor het snuiven van cultuur en het uitzoeken van de geschiedenis van Milaan moet je in Brera zijn.

5. Overig
Milaan heeft ook nog eens de beschikking over één van de mooiste theaters ter wereld, Scala Theater. De originele naam van het theater is Teatro alla Scala. Het authentieke theater is geopend in 1778. Verder heeft Milaan ook een kasteel met daarin enkele musea. Dit kasteel heet Sforzesco. Tot slot is Torre Velasca, een wolkenkrabber van 106 meter hoog, een populaire bezienswaardigheid.

Duidelijk is dat Milaan een stad is waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Met een modieus winkelcentrum, de Dom van Milaan, een groot voetbalstadion, de wijk Brera en nog vele andere bezienswaardigheden is er voor iedereen iets te doen.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2023 Milaan.be alle rechten voorbehouden