Milaan

Milaan

geweldig op vakantie naar Milaan

Winkelen in Milaan

Als er één stad is waar je voortreffelijk kunt winkelen, dan is het Milaan wel. Milaan staat bekend als heuse modestad en maakt die hoge verwachtingen meer dan waar. De Milanese winkelstraten trekken dagelijks shopliefhebbers uit de hele wereld. Raar is dat niet, gezien het brede aanbod van authentieke, modieuze en kwalitatieve kleding. Toeristen kijken er hun ogen uit en hebben aan één dag shoppen minstens twee dagen te kort; zo groot is het aanbod.

De bekendste winkelstraat van Milaan is Via Monte Napoleone. Als je geeft om topmerken als Prada, Gucci en Versace, dan zul je jezelf in deze straat snel thuis voelen. De ene kledingwinkel is er nog groter dan de andere en topmerken wisselen elkaar af. Als je daadwerkelijk gaat winkelen in deze straat is het aan te raden om een goed gevulde portemonnee mee te nemen, omdat de prijzen hoog zijn. Door de straat, die overigens vele zijtakken heeft, lopen is echter al een verademing op zich.

De Via Monte Napoleone is dan wel de bekendste straat van Milaan; Buenos Aires is de grootste. Niet alleen van Milaan, maar van Italië en zelfs Europa. De meeste winkels betreffen kleding. Terrasjes, barretjes, restaurants en boetiekjes zijn echter ook aanwezig. De prijzen in de lange straat zijn aangenamer dan in de Via Monte Napoleone, zodat ook mensen met een bepaald budget er hun ei kwijt kunnen.

Andere bekende straten in Milaan zijn Corso Vercelli, Paolo Sarpi, Via Torino en Tichinese. Elke straat heeft iets eigen en zeker als je van winkelen houdt, is het een aanrader om een week in Milaan te blijven en elke straat te bezoeken. Winkelen in Milaan, dé modestad, is immers een unieke ervaring. En hoewel het klopt dat de bekendste winkelstraat van Milaan, de Via Monte Napoleone, een dure winkelstraat is, mag zeker niet worden vergeten dat er ook winkelstraten in Milaan zijn die betaalbaar zijn.

We kunnen concluderen dat Milaan met straten als Via Monte Napoleone en Buenos Aires voor menig shopliefhebber een winkelparadijs is. Voor liefhebbers van winkelen is het bezoeken van Milaan een absolute must-do.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2023 Milaan.be alle rechten voorbehouden