Milaan

Milaan

geweldig op vakantie naar Milaan

Vliegtickets Milaan

vliegticket MilaanDe veiligste en snelste manier om naar Milaan af te reizen is met het vliegtuig. Milaan heeft drie vliegvelden: Malpensa Airport, Linate Airport en Orio al Serio. Er zijn meerdere vliegtuigmaatschappijen met verbindingen naar de Italiaanse stad, zodat je genoeg keuze hebt. Bovendien lopen er lijnen vanaf deze vliegvelden naar het centraal station in Milaan.

Het eerste en tevens grootste vliegveld van Milaan is Malpensa Airport. Op dit vliegveld komen vrijwel alle intercontinentale vluchten aan. De reistijd van Amsterdam naar Milaan is anderhalf uur. Het Malpensa Airport bestaat al sinds 1909 en heeft twee terminals: één aan de westkant en één van zuidwestkant. Het eerste terminal is met name voor passagiers en het tweede voor vracht. De afstand van dit vliegveld naar Milaan is nog maar 45 kilometer.

Het tweede vliegveld van Milaan is Linate Airport en voor het eerst in gebruik genomen in 1930. Na de verbouwingen in 1950 en later in 1980 is het vliegveld uitgegroeid tot een volwaardig vliegveld. De afstand van Linate Airport tot Milaan is slechts zeven kilometer. Het laatste vliegveld is Orio al Serio. Deze ligt op 50 kilometer afstand ten noordoosten van Milaan. Om het half uur vertrekken er bussen richting het centraal station van Milaan.

Milaan heeft dus drie vliegvelden. Malpenso Airport is de grootste, gevolgd door de kleinere vliegvelden Linate Airport en Orio al Serio. Elk vliegveld heeft weer z’n eigen voordelen, maar één ding hebben ze gemeen: je bent door de geringe afstanden binnen no-time in het Italiaanse Milaan.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2023 Milaan.be alle rechten voorbehouden