Milaan

Milaan

geweldig op vakantie naar Milaan

Weer in Milaan

Milaan is een populaire trekpleister als het aankomt op winkelen, hotels en bezienswaardigheden, maar ook het weer in Milaan laat niet afweten. De Italiaanse stad heeft een Middellands Zeeklimaat. Dat houdt in dat het in Milaan in de winter erg koud kan zijn en in de zomer behoorlijk warm.

De warmste maanden in Milaan zijn de maanden juni, juli en augustus. De gemiddelde temperatuur is dan 30 graden. De zon laat zich minstens negen uur per dag, zodat toeristen in de zomer ruimschoots de tijd hebben te genieten van het weer. Nadeel hiervan is dat het ís avonds wel flink kan gaan onweren.

Zo warm als het in de zomer is in Milaan, zo koud is het in de winter. De maximale temperatuur in de maanden januari en februari is 5 graden en het minimum ligt rond het vriespunt. De zon schijnt dagelijks ongeveer vier uur. De winter in Milaan is zelfs geschikt voor wintersport, al zal je dan niet in Milaan moeten zijn, maar een paar plaatsen verderop met heuse skigebieden in de Brenta Dolomieten.

Milaan is een stad waar het in de zomer aangenaam lekker is qua temperaturen. De terrassen zitten vol en de winkelstraten lopen alsmaar vol. In de winter daarentegen is het koud. Enkele plaatsen verder dan Milaan heb je de zelfs de mogelijkheden tot wintersporten.

Zoek hotels

Advertentie

Copyright 2023 Milaan.be alle rechten voorbehouden